Cimco Edit

Cimco Integration A/S je dansko podjetje, ki je pred več kot 20 leti ugotovilo, da na trgu ni dobrega namenskega urejevalnika G-kode. CNC programerji so takrat uporabljali standardne urejevalnike kot je npr. Beležnica, vendar je z leti prišlo vedno več potreb in zahtev.

Zato so v Cimcu začeli z lastnim razvojem, trg pa je njihovo rešitev takoj sprejel. Tako je Cimco postal sinonim in absolutno najbolj znan urejevalnik besedil na svetu, narejen posebej za pregledovanje in urejanje NC kode, brez katere ne more nihče, ki se ukvarja s CNC obdelavo.

Cimco Edit v osnovni različici je brezplačno priložen vsaki licenci Mastercam,  z majhnim doplačilom ga pa lahko nadgradite na eno od profesionalnih različic.

Simulacija in grafični prikaz

Omogoča vizualizacijo G-kode in predvidevanje možnih kolizij. Cimco Edit se lahko pohvali z izjemno hitrim preračunavanjem izvajanja simulacije tudi pri zelo kompleksnih kosih in obsežni G-kodi.

Inteligentna primerjava datotek

CIMCO Editor omogoča napredno in inteligentno primerjavo datotek za hitro iskanje razlik v datotekah. 

Cimco Edit

Dober NC urejevalnik danes omogoča pregledovanje in urejanje samega programa. Poleg tega ponuja funkcije preštevilčenja blokov, simulacijo obdelave in komunikacijo s krmilno enoto prek vmesnika RS-232. Posebnost Cimco Editorja je inteligentna primerjava datotek dveh NC programov in možnost prenosa razlik iz enega v drugega samo z enim klikom. Vse razlike so jasno obarvane, besedilo, ki se razlikuje, pa je premaknjeno za toliko blokov, da je preostanek programa ponovno zajet v enake vrstice.

Pridružite se nam

Oblikujmo prihodnost strojne obdelave skupaj!