MASTERCAM MILL 3D

3D obdelave so obdelave, ko stroj sočasno premika 3 osi (običajno X-Y-Z). Tako lahko na ta način obdelujete že zelo kompleksne izdelke. Novi načini obdelav pa poskrbijo, da je orodje najbolj optimalno izrabljeno in stroj najmanj obremenjen. Tako pa pride do visokih hitrosti obdelav, ki so plod dolgoletnih raziskav na področju obdelav kovin. Princip 3 osne obdelave je možen tudi na 5 osnih strojih in sicer tako, da dodatni 2 osi uporabljate za pozicioniranje izdelka. To pa vam občutno zmanjša napake pri prevpenjanju izdelkov, kar posledično privede do manjših dimenzijskih napak. Te obdelave se imenujejo 3+2 osne obdelave.

Visokohitrostne obdelave

Mastercam vsebuje celo paleto funkcij za podporo visokohitrostnemu odrezavanju. Prva je prav gotovo hitrost računanja, ki se je z najnovejšimi algoritmi povečala za do 10-krat. Druga izjemno pomembna funkcija je podpora gladkemu gibanju brez ostrih vogalov (celotna obdelava se izvede brez enega samega ostrega vogala). Seveda pa je tu še veliko drugih funkcij, katere omogočajo popoln izkoristek vašega HSM stroja.

Inteligentna optimizacija podajalne hitrosti

Če celotna obdelava poteka z enako podajalno hitrostjo, se tako močno zmanjša učinkovitost. Če pa med obdelavo v odvisnosti od obremenjenosti orodja spreminjamo podajalno hitrost, lahko tako skrajšamo čas obdelave in zmanjšamo obrabo orodja. Mastercam lahko optimizira obdelavo glede na volumski odvzem materiala in dinamične omejitve stroja ter vam tako ponudi učinkovite, variabilne podajalne hitrosti, prilagojene vsakemu izdelku.

Previous
Next

MASTERCAM MILL 3D

Mastercam Mill 3D je nadgradnja modula Mill, ki vključuje tehnologijo Dynamic Motion, poleg tega pa vključuje dodatne strategije obdelave, ki omogočajo popolno in funkcionalno uporabo 3D obdelave na modelih.

Te obdelovalne strategije uporabniku omogočajo hitro in enostavno uporabo in hitro pridobitev poti orodja na podlagi 3D modela. Z nadgrajenimi strategijami 3D obdelave je možna uporaba funkcij »stock model« in »rest milling«, ki prikazujeta trenutno volumetrično stanje materiala. Na ta način je mogoče bistveno prihraniti čas obdelave in skrajšati čas izračuna poti orodja.

Pridružite se nam

Oblikujmo prihodnost strojne obdelave skupaj!