MASTERCAM LATHE

Struženje je postopek obdelave, kjer se običajno obdelovanec vrti in orodje opravlja vzdolžno oziroma prečno gibanje. Seveda pa h klasičnim postopkom struženja lahko dodajamo gnana orodja, ki lahko obdelujejo obdelovanec s čelne strani ali vzdolžno ter v središču ali izven središča obdelovanca. Programe za vse tovrstne obdelovalne strategije pa je zelo enostavno izvesti v produktu Mastercam Lathe.

MASTERCAM LATHE ENTRY

Ta modul vam omogoča preprosto odpiranje 2D risbe ali 3D modela in ustvarjanje operacij struženja na podlagi uvožene geometrije. Zaradi svoje velike prilagodljivosti lahko ta modul deluje na navadnih stružnicah z enim vretenom ter tudi strojih z dodatnim nasprotnim vretenom. Poleg tega so podprte tudi raznorazne druge konfiguracije stružnic: verikalne, karusel, možna je podpora za konjičke in linete. Mastercam Lathe Entry vam omogoča popolno obdelavo struženja, ki podpira 3D simulacijo gibanja orodja ter interakcijo orodja in obdelovanca.

MASTERCAM LATHE

Mastercam Lathe vključuje vse enake funkcionalnosti kot modul Lathe Entry hkrati pa dodatno omogoča obdelavo z gnanimi orodji z uporabo C-osi, pri kompleksnejših strojih pa tudi kombinacije C-osi in Y-osi. Ta modul podpira tudi programiranje obdelav za še kompleksnejše konfiguracije, kjer obstaja možnost nagibanja orodja okoli dodatne  B-osi, ki omogoča polno 5-osno simultano rezkanje na stružnici. S pomočjo uvoza 3D geometrije orodja lahko izvedemo točno simulacijo gibanja orodja in se tako izognemo nastalim morebitnim kolizijam.

Pridružite se nam

Oblikujmo prihodnost strojne obdelave skupaj!