Vericut je danes zelo poznan za kompleksne simulacije obdelav. Izvaja se neodvisno od CAM programa na osnovi NC programa. Taka metoda simulacije je veliko varnejša kot jih imajo CAM programi. S to programsko opremo lahko dobro zagotovimo pregled nad obdelavo, dobro so opazne težave in morebitna trčenja ter čas obdelave opazovanega izdelka.

Simulacija v Vericutu je podobna, kot če bi to simulacijo pregledali na stroju, vendar je prednost v tem, da zaradi tega stroj ne čaka na izdelavo ampak lahko večino možnih napak preverite še pred začetkom izdelave preizkusne serije. Tako se običajno izognete tudi trčenjem, katera vam orodje običajno tudi uničijo. S preverjanjem v Vericut-u prihranite veliko delovnih ur, ko bi stroj preverjal simulacijo in nebi izdeloval kosov.

Simulacija obdelave po G-kodi

VERICUT je programska oprema, ki temelji na 3D solid-based modelih in interaktivno simulira postopek odstranjevanja materiala v NC programu. Simulacija prikazuje večosno rezkanje/vrtanje kot tudi večosno struženje in kombinirano rezkanje/struženje (Mill-Turn). Omogoča vam preverjanje točnosti in kakovosti vašega NC programa. Neučinkovita gibanja ali napake pri programiranju, ki bi lahko poškodovale obdelovanec, vpenjalo ali zlomile orodje, je mogoče popraviti, preden se program zažene na obdelovalnem stroju CNC.

Optimizacija pomikov

Na podlagi začetnih programiranih hitrosti podajanja VERICUT samodejno določi optimalno varno hitrost podajanja za vsak posamezni rez, s tem pa lahko znatno zmanjšamo čas cikla. Optimizirane hitrosti pomika tako pripomorejo k  daljši življenjski dobi rezalnega orodja, manj zlomljenih rezalnih orodij in slabih obdelovancev, boljšo kakovost obdelovancev zaradi manjšega upogiba rezkarja in boljšo končno obdelavo površin in robov zaradi konstantne sile orodja na obdelovanec.

VERICUT je opremljen z zmožnostmi optimizacije NC programa. Na podlagi začetnih programiranih hitrosti podajanja VERICUT samodejno določi optimalno varno hitrost podajanja za vsak rez. Čas cikla se lahko znatno skrajša. Optimizirane hitrosti pomika prav tako povzročijo daljšo življenjsko dobo rezalnega orodja, manj zlomljenih rezalnih orodij in odpadnih delov, boljšo kakovost delov zaradi zmanjšanega upogibanja rezalnika in boljšo končno obdelavo površin delov in robov zaradi stalnega pritiska orodja.

Pridružite se nam

Oblikujmo prihodnost strojne obdelave skupaj!