MILL-TURN

Razvoj sodobnih stružnic je šel tudi v smer večopravilnih strojev, ki na enem stroju združujejo operacije struženja in rezkanja ter hkratno uporabo več vreten in revolverjev oz. frezalnih glav. Za podporo programiranju obdelav na takšnih strojih je Mastercam razvil programsko okolje Mill-Turn. Z njim se zelo olajša programiranje, saj ima uporabnik na voljo vsa potrebna programska orodja, ki jih potrebuje za programiranje obdelav na takšnih strojih.

Zaradi same kompleksnosti takšnih strojev je razvoj postprocesorjev lahko težka naloga. V Mastercamovem modulu Mill-Turn so vsi postprocesorji za vse podprte stroje del paketa za podporo posameznega stroja. Vsi postprocesorji so tudi preizkušeni in potrjeni s strani proizvajalcev posameznih strojev. Ob nakupom tega modula uporabnik tako dobi celoten paket s preizkušenim in potrjeno delujočim postprocesorjem in simulacijo za svoj stroj.

Natančna simulacija

Pri večopravilnih strojih je natančna simulacija, preden se program prenese na CNC stroj, izredno pomembna. Brez dobre simulacije obstaja velika verjetnost napačnih postavitev sinhronizacijskih točk v programu in tako povečane možnosti kolizije predvsem med dvema revolverjema. S simulacijo zelo zmanjšamo tudi možnost kolizije med vsemi orodji na revolverju in obdelovancem.

Mastercamova Mill-Turn simulacija tako omogoča natančen in popoln prikaz gibanja vseh elementov stroja in obdelovanca med obdelavo. Avtomatsko so zaznane vse potencialne kolizije.

 

MILL-TURN

Mastercam Mill-Turn predstavlja izjemno napredno in zmogljivo okolje, ki omogoča pripravo CAM programov za kompleksne večopravilne CNC stroje. Večopravilni CNC stroji omogočajo zmanjšanje števila vpetij in dodatnega pozicioniranja, kar dodatno skrajša skupni čas obdelave. Takšen način programiranja kompleksnih CNC strojev omogoča maksimalen izkoristek potenciala  z dodatno zaščito pred morebitnimi kolizijami med orodji in obdelovancem oz. med orodji in drugimi strojnimi komponentami, kot so držala, podložke, lineta itd…

Pridružite se nam

Oblikujmo prihodnost strojne obdelave skupaj!