Kaj je Mastercam?

Danes je Mastercam sinonim za družino vrhunskih CAD/CAM programskih orodij. Uporabljajo se tako za CAD modeliranje, kot tudi za CAM programiranje CNC strojev. Ponuja izjemne rešitve na področju 2-, 3-, 4- in 5-osnega rezkanja ter tudi struženja in žične erozije. Poleg tega vam pa nudimo širok izbor izdelave vseh tipov postprocesorjev in mašinskih simulacij za vse vaše CNC stroje.

MILL 2D

Mill 2D je modul katerega uporabniki izberejo z namenom programiranja 2D in 2½D obdelav, pri tem pa jim program omogoča izjemne možnosti za čim boljši izkoristek svojih strojev.

MILL 3D

3D obdelave so obdelave, ko stroj sočasno premika 3 osi (običajno X-Y-Z). Tako lahko na ta način obdelujete že zelo kompleksne izdelke. Novi načini obdelav pa poskrbijo, da je orodje najbolj optimalno izrabljeno in stroj najmanj obremenjen.

MULTIAXIS

Ta modul omogoča večjo produktivnost z uporabo hkratne 4-osne in 5-osne obdelave ter vključuje številne strategije, ki so dodatno specializirane in optimizirane za večosno obdelavo.

LATHE

Struženje je postopek obdelave, kjer se običajno obdelovanec vrti in orodje opravlja vzdolžno oziroma prečno gibanje. Seveda pa h klasičnim postopkom struženja lahko dodajamo gnana orodja, ki lahko obdelujejo obdelovanec s čelne strani ali vzdolžno ter v središču ali izven središča obdelovanca. 

MILL-TURN

Za potrebe izdelkov so inženirji razvili bolj kompleksne CNC stroje. Za enega izmed takih inovacij pa je Mastercam razvil programsko okolje Mill-Turn, ki predstavlja Frezanje in Struženje na istem stroju. S tem so močno izboljšali natančnost izdelka, saj se tako izognemo večkratnim vpenjanjem obdelovancev v stroj in zamudnemu umerjanju.

ROUTER

Mastercam Router omogoča hitro in enostavno NC programiranje za vaše stoje, ki jih uporabljate za obdelavo lesa ali polimernih materialov. Program se osredotoča na hitrost in učinkovitost, da s tem lahko zadovolji vaše potrebe.

WIRE

Hitro, enostavno in produktivno programiranje elektroerozijskih strojev v enem programskem okolju zagotavlja prednost pred vsemi ostalimi konkurenti. Modul Mastercam Wire je programski paket za programiranje CNC žičnih EDM strojev, ki uporablja Mastercamov edinstven uporabniški vmesnik.

POSTPROCESORJI

Postprocesorji so ena najpomembnejših nastavitev vsakega sodobnega CAM sistema, ki so pogosto preveč zanemarjene. Eno je ustvariti obdelavo in premikanje orodja na zaslonu, drugo pa vse to prenesti na stroj in narediti del. S pomočjo našega znanja in izkušenj smo sposobni izdelati tudi najzahtevnejše postprocesorje za serijsko proizvodnjo, ki bodo generirali NC programe, ki jih lahko vedno izvajamo na stroju brez ročnega urejanja.

Pridružite se nam

Oblikujmo prihodnost strojne obdelave skupaj!