Predstavljamo vam MASTERCAM 2023

Spoštovani!

sporočamo vam, da je uradno izšla nova verzija Mastercam 2023, ki je na voljo vsem novim uporabnikom oz. uporabnikom z aktivnim vzdrževanjem.
Tudi letos smo vam pripravili veliko novih funkcij, poenostavitev za lažje delo in še veliko drugih izboljšav.

GLAVNE NOVOSTI MASTERCAMA 2023:

OptiRough Detecting Undercut Stock – V Mastercamu 2023 OptiRough in AreaRough operaciji vsebujeta naprednejši algoritem zaznavanja surovca iz vseh smeri in pogledov . Pri obeh operacijah je sedaj mogoče v celoti zaznati ostanke surovca in se pri obdelavah z druge strani mogoče izogniti odvečnim gibom orodja po zraku.  Izboljšana pot orodja tako vsebuje manj praznih gibov ter posledično krajšo obdelavo kosa.

Equal Scallop Stock/Step In – Velikokrat se zgodi, da po grobi obdelavi v vogalih še vedno ostane nekaj materiala, po navadi ravno malo preveč za fino operacijo z manjšim orodjem. V Mastercamu 2023 vam nova možnost “Step In” omogoča nadzor nad odstranjevanjem materiala v vogalih glede na korak prekrivanja, ki ga sami določite. Vpisana razdalja definira koliko materiala je potrebno odstraniti pri vsakem koraku oz. globinskem rezu. Funkcija “Step In” je priporočljiva za semi-fino obdelavo in ni namenjena za končno obdelavo. Če Mastercam slučajno ne zazna dovolj preostalega materiala za semi-fino obdelavo, grobih rezov enostavno spusti.

B-Axis Contour Turning Toolpath – Mastercam 2023 predstavlja novo operacijo v paketu Mill-Turn. B-Axis Contour je operacija, ki omogoča simultano gibanje B-osi med struženjem obdelovanca. Operacija vam ponuja samodejni ali ročni nadzor nagiba B-osi glede na geometrijo obdelovanca. Samodejni način ustvari varno pot orodja, ki konstantno ohranja ploščico v stiku s konturo. Ročni način ponuja popoln nadzor nad nagibom B-osi vzdolž celotne konture. Področja, ki bi zahtevala več orodij, je zdaj mogoče obdelati z eno samo operacijo, ki nudi vrhunsko končno obdelavo, manj menjav orodij in krajše čase ciklov.

Poenotene večosne funkcije – v Mastercam 2023 imamo novo 5 osno funkcijo “UNIFIED”, ki združuje glavne operacije kot so: Morph, Parallel, Along Curve in Project Curve… Cilj nove operacije je enostavno preklapljanje med različnimi tehnikami obdelave brez ponovnega klikanja obdelovalnih površin. Vse Mastercamove datoteke ustvarjene v prejšnjih različicah programa, ki vsebujejo štiri zgoraj omenjene operacije in jih odpremo v novem Mastercam 2023, bo “stare” operacije pretvoril v Multiaxis Unified, s tem pa boste pridobili novo paleto zmožnosti pri programiranju simultanih operacij.

NEW Machine group setup – V Mastercam 2023 je bil vizualno in funkcionalno prenovljen sklop izbire orodja in nastavitve surovca(MGS). Zdaj lahko na enem mestu definirate vaš surovec, vpenjalo, obdelovanec, simulacijo stroja, itd.. Do sedaj je bilo vse našteto na različnih mestih v Mastercam-u. Novi “Machine group setup” je zdaj intuitiven vmesnik, ki omogoča sistemu, da bolje prepozna obdelovalni model z dodatnimi parametri, ki pomagajo pri čim bolj zvesti simulaciji in ustvarjanju operacij. 

Kontroliranje nadzornih točk orodja – Operacija Deburr zdaj podpira tudi druga orodja, ne le kroglične in “Lolipop” rezkarje. V operaciji lahko po novem definirate tudi fiksno kontaktno točko orodja z obdelovancem. S tem si zagotovite idealno pot in konstantno rezalno hitrost tekom cele operacije.

Boljša kvaliteta uvoženih in izvoženih CAD datotek – Mastercam 2023 vključuje izbolšan algoritem za importiranje in izvažanje različnih CAD podprtih formatov. Izboljšave veljajo za naslednje formate:

  • STEP
  • SOLIDWORKS
  • Solid Edge
  • Autodesk Inventor LT
  • ACIS-kernel-based CAD formats (SAT, SpaceClaim…)
  • JT and 3DXML (new for Mastercam 2023)

Ostale novosti verzije 2023 si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Za prenos instalacijske datoteke kliknite na spodnjo povezavo:

Po uspešni instalaciji vam priporočamo še namestitev popravka Mastercam 2022 update 2:

Hkrati si lahko prenesete tudi navodila za prenos nastavitev iz verzije Mastercam 2022 na Mastercam 2023.

admin

admin

Ostale novosti

Ostale novosti

Sledite nam

Novosti